Начало Новини Актуално В Старозагорско 29 неселени места са без ток

В Старозагорско 29 неселени места са без ток

Актуално

Без електричество са 149 селища на цялата територия на захранване oт EVN Bulgaria в Югоизточна България вследствие на усложнената метеорологична обстановка към 10.00 часа на 8 февруари, съобщиха от пресцентъра на компанията. Екипите на дружеството по места и сътрудниците от диспечерските центрове вземат необходимите мерки за възстановяване на електрозахранването.

В много райони има скъсани електропроводи в резултат както на лепкав сняг, така и на паднали клони или дървета по тях. Допълнително обстановката е усложнена от силния вятър и снегонавявания по места. Затруднения по места създава и труднодостъпният район, в следствие на което придвижването на аварийните екипи е силно затруднено. Общо 54 екипа работят за нормализиране на електрозахранването по аварийните общо 42 електропровода. Най-усложнена е обстановката в области Пловдив, Смолян, Хасково, Кърджали и Стара Загора. В Област Пловдив има 17 селища със смущения в снабдяването с електричество, а в Смолян са 19. По-голям брой отделни населени места без ток има в Кърджалийска област – към момента са 45. В Област Хасково има 27 селища с нарушено захранване, а в Стара Загора – 29. В останалите области положението е нормализирано. Аварийните екипи на EVN Bulgaria вземат всички необходими мерки за отстраняване на повреди и възможно най-бързо да нормализират електрозахранването. Екипите на дружеството са подготвени за работа при зимни условия. Налице е специализирана техника и материали – напр. щанги за сваляне на лед от проводници, снегоходки и инструменти за работа под напрежение.

Клиентите могат да ни сигнализират 24 часа в денонощието. До момента в телефонния център на дружеството са постъпили около 3000 клиентски обаждания.

ЕVN Bulgaria Телефонен Център
Тел. за аварии 07001 0007
Тел. за информация и справки 0700 1 7777
email: info@evn.bg

Още новини