Начало Новини Актуално В Старозагорските училища ще се осигури топла вода

В Старозагорските училища ще се осигури топла вода

Актуално
Стара Загора

Кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев днес бе домакин на работна среща с директори на общински училища, представители на РИОКОЗ, директори на дирекции от Общината, за да се обсъди изпълнението на предписание на здравната инспекция от 6 януари тази година за задължително осигуряване на топла вода в учебните заведения с краен срок 14 януари включително.

В срещата участваха директорите на СОУ Максим Горки, гимназия Христо Ботев и СОУ Георги Райчев, съобщиха от пресцентъра на общината. От тяхна страна бе коментиран срокът за изпълнение на предписанието като недостатъчен и възможността да потърсят квалифицирана консултация за извършване на електротехнически дейности по включването на уреди за топла вода. Община Стара Загора ще осигури съдействие с информация за фирми, сертифицирани да извършват електротехнически дейности – бе поетият ангажимент от директора на дирекция Строителство и инвестиции инж. Митьо Славов.
Своевременно изпратихме предписанието на РИОКОЗ не само до всички общински училища, но и до професионалните гимназии – които от своя страна много бързо ни информираха, че са осигурили всичко необходимо – коментира на срещата Пенка Чавдарова, главен експерт в отдел Образование, младежки дейности и спорт. Голяма част от общинските училища вече са готови или в момента монтират бойлери за топла вода. Общинските училища реализираха 1,5 млн.лв. преходен остатък, следващата седмица ще им се възстанови остатък от бюджетите. И през тази година средствата за тях няма да са по-малко от предходната, да припомня и че се полагат по 23 лв. на ученик за инвестиционни разходи. Така че снабдяването с електрически бойлери и извършването на допълнителни електротехнически дейности може да се извърши от бюджета на всяко едно от общинските училища – коментира на срещата Цанка Ганева, директор на дирекция „Финанси, бюджет и счетоводни дейности.
Бяха обсъдени мерките, които ще се предприемат за изпълнение предписанието на РИОКОЗ с вчерашна дата за обществените тоалетни в Стара Загора. В тях трябва да има течен сапун, да се възстанови водопромивната инсталация, където липсва. В срещата участва и д-р Каталина Вълчева от РИОКОЗ, д-р Антония Тодорова – началник отдел Здравеопазване и социални дейности, инж.Ангел Стоманярски от дирекция Строителство и инвестиции и Галина Караджова – началник звено Благоустрояване и озеленяване.

Още новини