Начало Новини Актуално В Старозагорска област започва подготовката на туристически пакети

В Старозагорска област започва подготовката на туристически пакети

Актуално
Туристически пакети в Стара Загора

Туристическата индустрия генерира огромен финансов ресурс и в условията на днешната криза това е секторът, който и през 2010 г., макар и с известен спад, се разви добре. Един от приоритетите в дейността ми е развитието на туризма в региона. С тези думи областният управител Йордан Николов се обърна към членовете на Областния консултативен съвет по туризъм в област Стара Загора по време на заседание.

По негова покана членовете на съвета обсъдиха възможностите богатото културно-историческо наследство на региона да бъде използвано като мощен ресурс за устойчиво социално развитие. Усилията са насочени към създаването на съвременен общ регионален туристически маркетинг, който да развива идеята  за перспективността на тази дестинация и изграждането на информационна система за културното и природно наследство на региона. Всичко това, съчетано с широкото и ефективно използване на съвременни форми за популяризиране и реклама, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Без участието на общините, туризмът не може да се развива, те трябва да се срещат с туроператорски фирми, да участват в изложения и борси, каза още Йордан Николов. Областният управител подчерта проблема, че все още няма готови  пакети за туристически услуги в региона, които да се предлагат както на българските, така и на чуждестранните туристи. Той изрази увереност, че през следващите месеци съвместно с общините на територията на региона, със съдействието на туристическите фирми, ще се подготвят необходимите туристически пакети, които да се предлагат  на гостите от цял свят.

Заместник-областният управител Галина Стоянова предложи да се направи инвентаризация на туристическите продукти в региона, да се организира национална кампания за популяризирането му и регионална борса, на която всяка община да предложи визията си за туризъм.

В заседанието на Областния консултативен съвет по туризъм участваха и Костадинка Василева от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Вилена Христова от Българската туристическа камара и Димитър Кауков от Комисията за защита на потребителите – Регионална дирекция Пловдив – териториално звено Стара Загора.

Още новини