Начало Новини Актуално В Старозагорска област има 17 селища без ток

В Старозагорска област има 17 селища без ток

Актуално
Без електричество

Екипите на EVN България успяха да възстановят електрозахранването за голям брой населени места в Югоизточна България, които на 26.01.2012 г. бяха обхванати от продължителен и обилен снеговалеж. В област Пловдив ситуацията към 10,30 часа на 27.01.2012 г. е нормализирана, като с нарушено електрозахранване от ранните часове на днешния ден е единствено районът на гр. Лъки.

Значително подобрена е и ситуацията в област Пазарджик, където беше възстановено електричеството на голям брой села и към момента без ток са останали 4 малки села. Нормално електрозахранване има и в област Хасково, съобщиха от пресцентъра на енергийното дружество.

В област Стара Загора за много селища електрозахранването е възстановено, като към 10,30 часа на 27 януари 17 селища остават без ток, предимно в района на Стара планина. Възстановено е електроподаването на селата Воденичарово, Михайлово, Колена и Дълбоки, съобщиха от ЕVN. Все още три екипа работят в района на Люляк, където няма ток от вчера и районът е труднодостъпен. От вчера следобед два екипа се опитват да възстановят електроподаването на селата Казанка и Остра могила.

В област Ямбол ситуацията е овладяна, като основните трудности в електрозахранването са в отделни селища на територията на община Стралджа.

В резултат на продължаващите тежки метеорологични условия – силен вятър, обледявания, както и непроходими пътища, възникнаха проблеми с електрозахранването , основно в областите Сливен и Бургас, където през изминалото денонощие атмосферният фронт се измести от запад на изток. В резултат общият брой селища на територията на Югоизточна България, които са с нарушено електрозахранване, към този момент е 195. По-голямата част от тях са в областите Бургас, Сливен и Кърджали, като това са основно малки населени места. В област Кърджали има 59 малки населени места и махали без електрозахранване, предимно в общините Ардино и Кърджали. Местата без електричество в област Сливен са 43.

С изместването на зимната стихия на изток беше засегната и област Бургас, където общо 31 селища, цялостно или частично, са с нарушено електроснабдяване. Обстановката в момента е подобрена в сравнение с тежката ситуация през последната нощ. Основните трудности в областта са снегонавяванията и затворените пътища.

EVN България е създала необходимата организация като за всеки аварирал електропровод се полагат необходимите усилия да се осигури достъп, извършват се диспечерски манипулации, както и обход на място, в случай на необходимост. Общият брой на мобилизираните от дружеството сътрудници е 257. Благодарение на взетите мерки групите на EVN България успяха да ограничат обхвата на авариите до малки населени места. Постоянно в Клиентските енергоцентрове се проверява наличността на необходимите материали и авариен резерв.

Клиентите могат да сигнализират и да се информират 24 часа в денонощието:

ЕVN България
Телефонен Център 24 часа в денонощието
Тел. за аварии 07001 0007
Тел. за информация и справки 0700 1 7777
Тел. за предварителна проверка на сметка 0700 10207
E-mail: info@evn.bg

Още новини