Начало Новини Актуално В Стара Загора започва изграждането на ново улично осветление

В Стара Загора започва изграждането на ново улично осветление

Актуално

ново улично осветление Стара ЗагораОбщина Стара Загора започва изграждане на ново улично осветление в Стара Загора. Обектите, които са 12 на брой, са определени след сигнали на граждани и фирми и извършена проверка от служители на общината. Кметът Живко Тодоров подписа възлагателно писмо до изпълнителя фирма Хит ООД за започване на строително-монтажните работи на няколко обекта.

На ул. Любен Каравелов, в отсечката между ул. Хр. Ботев и ул. Ген. Гурко, предвид това, че източно от улицата се намира училище Иван Вазов ще бъдат поставени 5 броя стоманенотръбни стълбове с 5 броя улични осветители, съобщиха от пресцентъра на Общината.

По ул. Индустриална - Мебел има съществуващи 48 бр. тролейбусни стълбове, на които са монтирани улични осветители с мощност150 вата. Предвижда се чрез кабелно отклонение от 1500 м същите да се присъединят към изградената осветителна мрежа по бул.  Св.Патриарх Евтимий.

Участъкът ул. Промишлена - КАТ до момента не е осветен.Предвижда се монтирането на 42 броя стоманенотръбни стълбове и 50 броя улични осветители.
По ул. Ген. Столетов, отсечката между бул. Руски и ул. Х. Д. Асенов се предвижда монтирането на 10 броя стоманенотръбни стълбове и 10 броя улични осветители.

На ул. Цар Калоян, между ул. Захарий Княжески и ул. Ал. Батемберг, в някои участъци по трасето има съществуващо осветление, което е крайно недостатъчно
за осигуряване на минимална осветеност. За целта се предвижда монтирането на 30 броя стоманенотръбни стълбове и 34 броя улични осветители.

На ул. Х. Д Асенов, между бул. Цар Симеон. Велики и ул. Св. Княз Борис, към момента има съществуващо осветление, което е амортизирано и не подлежи на
възстановяване. В тази връзка се предвижда по източния тротоар да се монтират 4 броя стоманенотръбни стълбове и 4 броя улични осветители.

На ул. Света Троица - кръстовището с ул. Цар Калоян се предвижда поставянето на нов стоманенотръбен стълб и уличен осветител. На ул. Гео Милев, между ул. Братя Жекови и ул. Христо Ботев, участъкът не е осветен. Там ще бъдат монтирани 3 броя стоманенотръбни стълбове и 3 броя улични осветители.

В кв. Три чучура-юг, бл. 37, бл. 40 районът не е осветен. Предвид това, че в съседство се намира детска градина, а улицата е връзка с осветената вече ул. Капитан Петко Воевода, се предвижда монтирането на 15 броя стоманенотръбни стълбове и 29 броя улични осветители.

На бул. Славянски, в района западно и източно от магазин Практис около надлеза, находящ се западно от магазин Практис ,има изградено улично осветление, което не е достатъчно. За целта ще бъдат поставени два стоманенотръбни стълба и два броя улични осветители.

На ул.Черно море, над Детска кухня, има изградена въздушна мрежа със стоманенобетонови стълбове и на някои от тях монтирани улични осветители. Допълнително ще бъдат монтирани 5 броя улични осветители.

Още новини