Начало Новини Актуално В Стара Загора започва чистка на стари автомобили

В Стара Загора започва чистка на стари автомобили

Актуално
Изоставен автомобил

По инициатива на кмета Живко Тодоров в Стара Загора започна акция за отстраняване на автомобилите, които са излезли от употреба и залежават по тротоарите и междублоковите пространства. Служители на отдел Опазване на обществения ред и звено Контрол по чистота и опазване на околната среда ще откриват автомобилите, които видимо не се движат, и ще залепят стикери с покана към собствениците им да се включат в акцията.

Екоконтрольорите ще направят опис и ще съставят констативни протоколи. Притежателите на автомобилите ще получат предписания в двуседмичен срок за отстраняване на колите. Ако той не бъде спазен се пристъпва към отстраняването, като разходите по процедурата се заплащат от собствениците, уточни Валери Иванов – началник отдел Опазване на обществения ред.

Автомобилите, които са с неплатен данък, подлежат на санкция по чл. 38, т.37 от Наредбата за битовите отпадъци. Ще бъдат съставяни актове за установяване на административно нарушение, като наказанията, постановени по същата наредба, предвиждат глоби до 5000 лв.

Още новини