Начало Новини Актуално В Стара Загора започна събирането на такса смет и данък върху недвижимите имоти

В Стара Загора започна събирането на такса смет и данък върху недвижимите имоти

Актуално

От днес стартира кампанията по събиране на данък върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци за 2010 година. За настоящата  година няма промени в размерите на данъчната оценка и промилите за данък недвижим имот и такса битови отпадъци. Данък върху недвижимите имоти и таксата за битови отпадъци за 2010 г. ще се заплаща в следните срокове: първа вноска - от 1 март до 30 април.; втора вноска - до 30 юни; трета вноска - до 30 септември и четвърта вноска - до 30 ноември.

На предплатилите за цялата година в срока за първата вноска – до 30 април се прави отстъпка 5 на сто, съобщиха от пресцентъра на община Стара Загора. Първите съобщения за дължимите данък върху недвижимите имоти и такса за битови отпадъци  към  община Стара Загора бяха получени от гражданите на 26 февруари, а до 10 март ще ги получат всички данъчно задължени лица. В съобщенията е публикувана информация за размера им, за сроковете за плащане и номерата на банковите сметки. Гражданите могат да заплатят дължимите данък върху недвижимите имоти и такса за битови отпадъци за 2010 г. и без да са получили съобщения. Проверка на задълженията си физическите и юпидическите лица магат да направят й на сайта на Община Стара Загора.
Напомняме, че от 1 януари се събира и данък върху превозните средства. На предплатилите пълен размер в срок до 31 март се прави отстъпка от 5%.
Паричните салони в които можете да заплатите местните данъци и таксата за битови отпадъци са:

 • І. Паричен салон Център – за граждани
  Адрес: бул. Митрополит Методи Кусев № 35
  Телефон:  622 613
 • ІІ. Паричен салон Център – за фирми
  Адрес: бул. Митрополит Методи Кусев № 5 (ъгъла с ул. Братя Жекови)
  Телефон:  601 161
 • ІІІ. Паричен салон Изток – за граждани
  Адрес: ул. Подполковник Калитин  № 28 (бившата детска градина)
  Телефон:  264 027
 • ІV. Паричен салон Запад – за граждани
  Адрес: бул. Цар Симеон Велики  № 28 (блока на бившия Кореком)
  Телефон:  646 076
Работното време на паричните салони е от 8:30 до 12:30 и от 13:30 до 16:30 часа.

Още новини