Начало Новини Актуално В Стара Загора започна производство на алуминиеви тубички за фармацевтичната и козметичната промишленост (видео)

В Стара Загора започна производство на алуминиеви тубички за фармацевтичната и козметичната промишленост (видео)

Актуално

Перфектюп откри завод за алуминиеви тубички

В Стара Загора беше официално открито предприятието за производство на алуминиеви тубички за фармацевтичната и козметичната промишленост Перфектюп Пакеджинг БГ. В момента в него работят над 45 души, но амбициите са до края на годината персоналът да достигне 100 души. Инвестицията за новото производство е в размер на 3,5 млн. евро.

Дружеството в Стара Загора е с капитали на турския холдинг Перфектюп, на фирмата майка Bell холдинг и гръцката фирма Алуман.

Гости на официалната церемония бяха посланикът на Турция в България Исмаил Арамаз, областният управител на Стара Загора Недялко Недялков, генералният консул на Турция в Пловдив Шенер Джебеджи, председателят на Общинския съвет Емил Христов и др.

Поздравления към инвеститорите отправи и председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов, чийто член е Перфектюп Пакеджинг БГ.

Перфектюп Пакеджинг БГ е отличен пример за българско и турско сътрудничество. Искаме да създаваме все повече и повече подобни дружества, защото сме съседски страни. Участието и на гръцки инвестиции е още едно доказателство какво можем заедно да направим на Балканите, заяви първият дипломат на Турция у нас Исмаил Арамаз.

С новото производство ще се увеличи делът на износа на България и това ще доведе до разкриване на работни места, каза в приветствието си председателят на Bell холдинг Ливио Манзини.

Всичко това се дължи на условията, които България предлага на външните инвеститори като нас, заяви производственият директор на дружеството в Стара Загора Съдкъ Ремзи Съдкъ.

Капацитетът на фабриката е много голям, но в момента се произвеждат по 4 млн. тубички на месец заради кризата.

Продукцията на Перфектюп е предназначена за пазара в България и за износ в Турция, Алжир и други държави.

Още новини