Начало Новини Актуално В Стара Загора задържаха двама мъже, мамили възрастни хора

В Стара Загора задържаха двама мъже, мамили възрастни хора

Актуално
Задържаха двама измамници в Стара Загора

Криминалисти от Първо РУ Полиция – Стара Загора задържаха двама мъже, извършили серия измами на възрастни хора. Арестуваните са на 38 г. Н.Б.и на 45 г.В.С., съответно от Гороцвет, община Лозница и от село Райново, община Исперих. 45-годишният е обявен за издирване от Районен съд - Сливен за влязла в сила присъда.

Двамата са задържани в жилище в кв Зора в Стара Загора. От апартамента са иззети мобилни телефони, сим-карти и преносим компютър и др.

Жертва на гастрольорите е 76-годишна жена от Стара Загора. Тя получила пенсията си в Централна поща. Непознат за нея мъж се представил за дългогодишен служител в синдикат, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора. Той обещал на жената да й съдейства, да получи полагащи й се, според него, помощи за предходната година в размер на 1000 лв. За да бъдат оформени документите, тъжителката му дала наличните в нея 220 лв. Извършител на престъплението е 35-годишният мъж от Гороцвет.

Присъдата на 45-годишният мъж е за същите деяния. Той мамел възрастни хора, като ги въвеждал в заблуждение, че има познати в “пенсионно дружество" и може да уреди да получат допълнителни средства, във връзка с тяхното здравословно състояние. За целта, потърпевшите трябвало да му предоставят определена сума за попълване на декларация. След получаване на парите, В.С. отвеждал жертвите си до предварително набелязани сгради с двойни входове, влизал през единия вход и излизал през другия, като оставял възрастните хора да го чакат.

Само през последната седмица същият е извършил измами и опити за измами по този механизъм на територията на Хасково, Стара Загора, Габрово, Сливен и Нова Загора. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

Още новини