Начало Новини Актуално В Стара Загора за първи път ще се проведе Дарителски кръг

В Стара Загора за първи път ще се проведе Дарителски кръг

Актуално

Стара Загора първи път Дарителски кръгНа 16 май в Стара Загора ще се проведе за първи път Дарителски кръг, който се организира от Обществен дарителски фонд. Специален гост на събитието е Южени Харви, която е консултант по прилагане на модела в България и представлява Тhe Funding Network – организация, основана от създателя на модела Дарителски кръг - Фредерик Мълдър.

Какво е Дарителският кръг?

Това е група от личности, осъзнати филантропи, които се събират, за да обединят своите ресурси, за да подкрепят няколко предварително одобрени проекта, които са важни за местната общност. Чрез тази инициатива те имат възможност да се срещнат с активни граждани и техните организации, да се запознаят с техните идеи, да им задават въпроси и да вземат решение, кой проект да подкрепят. Така, всички заедно работят за социална промяна, за по-здрава, по-удовлетворена и по-устойчива общност.

По време на първия за Стара Загора Дарителски кръг 6 граждански организации от областния град ще представят своите проекти. След кратка презентация от тяхна страна, всеки дарител ще има възможност да зададе своите въпроси и да реши с колко и кой проект да подкрепи. Така ще станете част от промяната, за която работим и която всички искаме да видим, съобщиха организаторите.

Проектите, които участват в Дарителския кръг:

  • Млад археолог на СНЦ Приятели на старозагорския музей
  • Стария чинар – семейна зона за отдих на ГК ЛИПА
  • Мобилно ателие Заедно на родителска група към Център Алтернатива
  • Светлина в мрака на Лайънс Клуб Стара Загора Августа
  • Живей здравословно – учи ефективно на Зонта клуб – Стара Загора
  • С изкуство допълваме книгата на собствения си живот на ЦСРИ за хора с психични разстройства Д-р Правда Ковачева.

Още новини