Начало Новини Актуално В Стара Загора ученици ще се състезават за действия при бедствия, аварии и катастрофи

В Стара Загора ученици ще се състезават за действия при бедствия, аварии и катастрофи

Актуално
narachnikВ Стара Загора на 28.04.2015 год. от 10.00 ч. ще се проведе общински етап на ученическото състезание Защита при бедствия, аварии и катастрофи. В него участват отбори от СОУ Христо Смирненски, XII-то ОУ Стефан Караджа, СОУ Иван Вазов, XI-то ОУ Николай Лилиев, II-ро ОУ Петко Рачов Славейков, ОУ Самара и ОУ Герги Райчев. Отборите ще бъдат съставени от по 4 ученици от шести клас, трима основни състезатели и един резервен.
Състезанието ще се проведе в района на група Спасителни дейности към РД Пожарна безопасност и защита на населението (ул.„Шопова могила“ № 2). То е включено в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за учебната 2014/2015 год., утвърден със заповед на Министъра на образованието и науката.
От 10.00 ч. на 28.04.2015 год ще започне първият етап на състезанието, който включва проверка на теоретичната подготовка на знанията на състезателите.
Проверката на практическите умения, знания, бързина и съобразителност, чрез състезателни игри започва в 10.30 ч. Състезателите ще преминат през 4 учебни центъра: Защита при бедствия, Защита при промишлени аварии, Първа помощ и Противопожарна защита.

Още новини