Начало Новини Актуално В Стара Загора стартира пилотен проект, насочен към младите хора

В Стара Загора стартира пилотен проект, насочен към младите хора

Актуално

зала на ТПП - Стара ЗагораСдружение Българска тренировъчна централа представи в Търговско-промишлена палата - Стара Загора проект Младите хора и бизнеса – заедно за успешно бъдеще на регион Стара Загора. Проектът цели обединяване на ресурсите на неправителствените организации, бизнеса и местната общност за изграждане на нови умения в младите хора от региона за създаване на нови работни места и собствен бизнес.

Проектът е по младежките програми на Министерството на образованието и ще се реализира в Старозагорска област в партньорството на Търговско-промишлена палата. По проекта ще бъдат създадени учебно тренировъчни фирми, в които чрез симулиране на условията на реална фирма, младите хора ще бъдат обучавани и мотивирани за изграждане на предприемачески нагласи и мотивация за работа в приоритетни за региона области, съобщи Ирина Добриянова, представител на сдружение Българска тренировъчна централа.
Ще бъдат обучени 12 ръководители на учебни фирми, които трябва да са на възраст до 35 г. След това по проекта ще бъдат финансирани 4 учебни тренировъчни фирми в Старозагорска област, в които ръководителите ще обучават младежи от 14 до 19-годишна възраст. Самите участници с обучителя ще определят предмета на дейност на фирмата, която симулативно ще създадат и ще развият.
В учебно тренировъчните фирми младите хора ще придобиват умения в областта на  информационните технологии, бизнес администрация, чужди езици и необходими ключови умения за работа и управление, каза още Ирина Добриянова.
В информационната среща в Търговско-промишлена палата - Стара Загора участваха представители на различни неправителствени и младежки организации.

Сдружение Българска тренировъчна централа Ирина Добриянова

Още новини