Начало Новини Актуално В Стара Загора стартира кампанията Печели без да рискуваш

В Стара Загора стартира кампанията Печели без да рискуваш

Актуално

В рамките на европейската акция за контрол по спазване ограниченията на скоростта, ОДМВР и Младежки общински съвет – Стара Загора организират поредната съвместна кампания с мотото Печели без да рискуваш. Първият етап на инициативата ще се проведе на 30.04.2010 г. (петък) от 17.30 до 20.30 ч. от края на автомагистрала Тракия до с. Подслон – участък в който неспазването на ограниченията на скоростта е довела до редица трагични инциденти през годините.

Акцията ще стартира в 17.30 ч. на пътния възел на автомагистрала Тракия и път І-5, където автомобилите, пътуващи в посока към морето, ще получат талони за участие в кампанията, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора. На талоните ще бъде регистриран часът на потегляне на автомобила от пътния възел. В района на с. Подслон ще има втори пункт, на който водачите ще предават талоните и ще бъде засечено времето на пристигане. На спазилите ограниченията на скоростта ще бъдат връчени награди, осигурени от пътностроителните компании Пи Ес Ай АД,   Ес Би Ес, ПътстройООД, както и Литера Принт.
В навечерието на летния сезон, с мотото Печели без да рискуваш  организаторите на инициативата ще се противопоставят на добилата популярност рекламна фраза Който не рискува, не печели. Кампанията има за цел да убеди на водачите в ползата  спазването на правилата и скоростните режими: ако избягват рисковите скорости  при управление на МПС, те могат да спечелят не само избягване на санкциите, но и повече сигурност за себе си и за останалите участници  в пътното движение, както и признание за разумното си поведение. 
49 катастрофи с 8 убити и 9 ранени са станали на път ІІ-66 в района на с. Подслон през 2008 г. През 2009 г. пътните инциденти в участъка са 24 с 3 убити и 13 ранени. От началото на 2010 г. край с. Подслон, където през февруари бе поставена една от стационарните радарни установки за контрол над скоростта на движение,  са станали само три произшествия, а загинали няма.

 

Още новини