Начало Новини Актуално В Стара Загора стартира инициативата Живот след катастрофата. Продължи напред!

В Стара Загора стартира инициативата Живот след катастрофата. Продължи напред!

Актуално
Инициатива Живот след катастрофата

Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи и фондация Приказка на пътя ще представят в Стара Загора инициативата Живот след катастрофата. Продължи напред! - национална телефонна линия за пострадали при ПТП – 0 700 17 112.

Събитието ще се състои на 29 март. Откриването ще започне в 10,30 часа в парк 5 октомври. От 11,00 часа ще бъде представен детски интерактивен спектакъл за пътна безопасност Приказка за пътя, а в 12,00 часа започва Гражданска приемна за безплатни консултации на пострадали при ПТП - в конферентната зала на хотел Верея.

Социалната кампания за детска пътна безопасност Приказка за пътя има за цел да подготви и образова младите хора, които са реални участници в пътната обстановка, да изгради у тях култура на пътя, както и да ги предпази от нежелани инциденти с фатални последици. Под формата на интерактивна игра, децата биват запознавани с правилата за движение, като чрез поставяне в реални ситуации им се изграждат навици и добри рефлекси за правилна реакция в различни рискови и критични ситуации на пътя.

На 29 март от 12,00 експерти на Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи (БАЗК) организират гражданска приемна в гр. Стара Загора за безплатни консултации на лица, пострадали при ПТП - за правата, които имат и процедурите, които следва да педприемат. Приемната е част от стартиралата през 2010 г. инициатива Живот след катастрофата. Продължи напред!, на която министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков представи официално национална гореща линия 0 700 17 112 за безплатни правни консултации и психологическа подкрепа.

Ако сте пострадал в катастрофа пътник, водач, пешеходец или Ваш близък е пострадал при ПТП, експерти на БАЗК подробно ще обяснят, какво е необходимо да се предприеме след настъпване на катастрофа, какви документи да се събират, какви са сроковете, какво обезщетение може да получите от застрахователите, как да претендира за нанесени материални и нематериални щети, пропуснати ползи, медицински разноски, съобщиха от асоциацията.

Още новини