Начало Новини Актуално В Стара Загора стартира Благотворителна акция Подари детска количка

В Стара Загора стартира Благотворителна акция Подари детска количка

Актуално

Благотворителна акция Подари детска количка организира Сдружение Самаряни. Поради големия бум на настанявания на майки и бебета в Звено Майка и бебе в Стара Загора,  се породи спешна нужда от детски колички. В момента Звеното разполага със седем колички, но те са в лошо състояние. Настанените майки са осем, децата също са осем и съвсем скоро очакваме още едно бебе да се роди, съобщиха от сдружението.

детска количка

Организацията се нуждае най-малко от три колички, за да може реално да посрещне базовите нужди на бебетата. През 2005 г., когато беше открито Звеното, по проект бяха отпуснати бебешки колички, но с времето те се амортизираха и бяха бракувани. С финансови средства за закупуването на нови сдружението не разполага.
Обръщаме се към всички граждани, които имат стари колички у дома и незнаят за какво да ги използват – направете едно добро дело и дарете старата си детска количка.
През 2008 г. служителите в Звеното дариха своите стари колички, но и те вече се счупиха. Единствената надежда сега е благородни представители на обществото да се включат в акцията и да дарят своите детски колички.

За да дарите детска количка, моля обадете се на тел.: 042 681 453; 0878 394 248 или пишете на ел. адрес: zmb_sz@samaritans.bg

 

Още новини