Начало Новини Актуално В Стара Загора се въвежда нова светофарна сигнализация, избягваща конфликтни ситуации между пешеходци и шофьори

В Стара Загора се въвежда нова светофарна сигнализация, избягваща конфликтни ситуации между пешеходци и шофьори

Актуално

светофариВъвежда се нова светофарна сигнализация по улиците на град Стара Загора, чрез която се избягват конфликтни ситуации между пешеходци и шофьори на седем кръстовища. По този начин ще бъдат избегнати конфликтни ситуации между пешеходци и шофьори, както и минимизират пътно-транспортните произшествия, обясни ресорният зам.-кмет Йордан Николов. Той уточни, че това се случва благодарение на подменените светофарни контролери, част от дейностите по проект Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора.

Нововъведенията са свързани с едновременното пропускане на пешеходци във всички посоки, като в този момент превозните средства са спрели. След това поетапно ще започва пропускането на автомобилите. При шест от кръстовищата в Стара Загора вече е въведена новата организация на движение: Христо Ботев и Руски, Генерал Гурко и Св. Отец Паисий, Генерал Столетов и Ангел Кънчев, Генерал Столетов и Цар Иван Шишман, Генерал Столетов и Руски, Генерал Столетов и Хаджи Димитър Асенов, предстои промяната да се случи и при ул. Генерал Гурко и бул. Руски.

Йордан Николов допълни, че вече се работи по изграждането на две изцяло нови светофарно регулирани кръстовища - бул. Руски и ул . Генерал Гурко, както и на ул. Ген. Столетов и ул . Княз Александър Батенберг . Три пешеходни светофари ще бъдат със заявка за пресичане от пешеходци - бул . България при магазин Зора, по пътя към село Старозагорски бани - ул . Ал. Константинов, както и на бул . Св. Патриарх Евтимий - до бившия завод Родопа.

Още новини