Начало Новини Актуално В Стара Загора се учреди Младежки алианс за предприемачество, иновации и заетост

В Стара Загора се учреди Младежки алианс за предприемачество, иновации и заетост

Актуално

В Стара Загора се учреди Младежки алианс за предприемачество, иновации и заетост16 младежи учредиха сдружение с нестопанска цел Младежки алианс за предприемачество, иновации и заетост. Събитието се състоя в сградата на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Сдружението се създаде по инициатива на младежка неформална група Каузарите.

То приема и доразвива нейните постижения, принципи и идеали. В момента Каузарите реализират проект Млад и зает, финансиран от програма Младежта в действие, в който най-атрактивните дейности са: междуучилищно състезание по финансова грамотност и предприемачество, базирано на популярна игра и двудневно обучение Как да направим бизнес план и как да разработим успешен европейски проект. В рамките на проекта е заложено неформалната група да еволюира в младежка организация, имаща за основни цели насърчаване на младежкото предприемачество и стимулиране на младежката заетост, което вече е факт.

Младежки алианс за предприемачество, иновации и заетост

Основната цел на НФГ Каузарите е да насочи общественото внимание към стимулиране на младежката заетост и младежкото предприемачество. Неформалната група също има за цел подпомагане и провеждане на обучения за разработване на бизнес планове и европейски проекти, дискусии с местната власт и бизнеса за развитие на младежката предприемаческа дейност, застъпничество и лобизъм за нуждите на младите хора.

Учредителите приеха устав и избраха Управителен съвет, Контролна комисия и Секретариат. За председател бе излъчен Евгени Лишев – лидер на НФГ Каузарите, а за заместник-председатели бяха избрани Евгени Косев и Цветан Захариев. В борда на младежкия алианс влизат още Християн Смолев и Венцислав Съботинов. Най-младият учредител е 18-годишната Анита Славова, ученичка в 12-и клас на ГПЧЕ Ромен Ролан, а най-възрастният е Мирчо Христов на 28 години, заместник-председател на Консултативен младежки съвет – Стара Загора.

 

Още новини