Начало Новини Актуално В Стара Загора се търси Добър Самарянин

В Стара Загора се търси Добър Самарянин

Актуално
Добър самарянин в Стара Загора

Сдружение Самаряни, заедно със своите партньори представи инициатива, свързана с популяризиране на самарянските благодетели – милосърдие и добротворство. Идеята за инициативата Имам приятел – добър самарянин съвпада със 112 годишнина от историческата дата на създаването на Старозагорско благотворително дружество Добрий Самарянинъ.

Визията на инициативата Имам приятел – добър самарянин е да спомогне за приемствеността и утвърждаването на богатото културно-историческо и духовно наследство от дейността на самарянските дружества работили на територията на регион Стара Загора, което да бъде интерпретирано в съвременното общество, чрез исторически документи, средствата на изкуството и широкото обществено партньорство, като дългосрочен обществен проект (до 3 години), който да бъде развит в няколко ключови етапи, съобщиха от пресцентъра на сдружението.

Етап 1 (2011 г.) – Учредяване на годишна награда Добър Самарянин, под мотото Търси се – добрият самаряни!, чрез обществен конкурс, който ще издирва добрите истории на хора помогнали на други хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда – отделни личности или общности на територията на област Стара Загора.

Етап 2 (2012 г.) – Изграждане на монумент на статуетката Добрият Самарянин в град Стара Загора. Концепцията на монумента е да има и елементи, позволяващи на гражданите свободно да пускат в писма с описани съвременни истории за добри самаряни, както и символично да даряват средства в подкрепа на местна обществена кауза.

Етап 3 (2013 г.) – Развитие на инициативата Имам приятел – добър самарянин в Община – приятел на добрите самаряни в съседни населени места – общини от регион Стара Загора.

Призът ще се връчи на годишнината на Сдружение Самаряни – 14 декември 2011 година.

Номинациите могат да бъдат изпратени на: advocacy@samaritans.bg
адрес за кореспонденция
гр. Стара Загора 6010, П.К. 1149
ул. Патриарх Евтимий 57
За Сдружение Самаряни
телефон за връзка: 042/ 621 083; 0878 394 215
Антония Павлова – Специалист „Социален маркетинг и масмедии“

За допълнителна информация: Антония Павлова, специалист „Социален маркетинг и масмедии“, Сдружение „Самаряни“, моб. тел.: 0878 394 215; ел. поща: advocacy@samaritans.bg ; ел. адрес: www.samaritans.bg.

Регламент за участие

Още новини