Начало Новини Актуално В Стара Загора се роди бебе със зъбче

В Стара Загора се роди бебе със зъбче

Актуално

Мъжкото бебе Денислав, родено под номер 43 в МБАЛ "НиаМед", си има едно снежнобяло долно зъбче. Управителят на болницата акушер-гинекологът д-р Николай Христов обясни, че в практиката си имал един подобен случай преди 15-ина години.

Неонатолозите д-р Таня Димитрова и д-р Красимир Сакарски от "НиаМед" казват, че това е първият и за болницата, и за тях като специалисти новороден малък пациент със зъб. Един от доайените в акушерство в региона д-р Атам Саркисян сподели пред наш репортер, че не помни през над 40-годишната си практика да е имало такъв случай.
Според медицината бебе със зъб се ражда едно на две хиляди. Нормално е децата да се сдобият с първите млечни зъби най-рано, когато са на 4 месеца.
Според детски стоматолози развитието на зъбите почва в утробата на майката, когато по време на бременността се развива основата на т.нар. млечни зъби. В стоматологията подобни частни случаи са казуистика, но се срещат. Обикновено трябва да се извади зъбът на бебчето, за да може да бъде кърмено от майка си, пише вестник Старозагорски новини.
Бебето Денислав е проплакало в МБАЛ "НиаМед" в 11.15 часа на 15 февруари под грижите на д-р Николай Христов и д-р Милка Салджийска. Анестезиологът е д-р Емил Тилев. Това е първо раждане за майката Мария Жекова /сн.2/, която е предпочела метода "секцио" по медицински показания. Бебокът е истински красавец, много кротък и тежи цели 3770 грама, а е висок 53 сантиметра. Все още не е закърмен от майка си.
Родителите на Денислав Мария Жекова и Тодор Божилов не смятат, че има нещо феноменално или изключително във факта, че първородният им син е по-различен от останалите новородени. Те искат Денислав да е жив и здрав и да има много късмет в живота. А това, че още в първия ден от живота си е медийна звезда, те приемат като предзнаменование за нещо добро.

Още новини