Начало Новини Актуално В Стара Загора се открива София Филм Фест

В Стара Загора се открива София Филм Фест

Актуално

На 16 април в Стара Загора се открива за първи път местното издание на София Филм Фест – факт, благодарение на съвместните усилия на Община Стара Загора и офия Филм Фест/Арт Фест, с подкрепата от програма МЕДИА Интернешънъл на Европейския съюз и Националния филмов център, съобщиха от пресцентъра на общината.

Лице на Старозагорското издание на София Филм Фест ще бъде известният актьор и музикант Стефан Вълдобрев, родом от Града на поетите, липите и правите улици. Днес той участва в пресконференция в Община Стара Загора по повод старта на фестивала тук, заедно със Стефан Китанов - директор на Фестивала, а от страна на домакините участваха Боян Даскалов – врид заместник-кмет и Диана Атанасова, началник отдел Култура и вероизповедания.
В програмата са включени нашумелите български филми „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, „Източни пиеси”, „Стъклената река”, които ще бъдат представени с екипите си, както и култови фестивални заглавия и късометражно кино. Ще бъдат прожектирани филми като „Бялата лента” на Михаел Ханеке (Златна палма в Кан), „Пророк” на Жак Одиар, „Музиката на Истанбул” на Фатих Акин, сръбската комедия „Като Порасна, ще стана Кенгуру” на Радивое Андрич, „Покани ме да вляза” на шведския режисьор Томас Алфредсон, „Според размера” – комедия на режисьорите Ерез Тадмор и Шарон Маймор, „Кумбийската връзка” на Рене Виляреал, както и няколко късометражни филма.
Фестивалът се открива на 16 април в 18,00 ч. с най-новия филм на режисьора Светослав Овчаров „Зад кадър”. Всички прожекции ще са в залата на РБ”Захарий Княжески” –  до 20 април включително.

Още новини