Начало Новини Актуално В Стара Загора се открива изложба на тема Аз и Европа

В Стара Загора се открива изложба на тема Аз и Европа

Актуално

На 22 април от 18:00 часа в Градската художествена галерия – Стара Загора ще бъде открита експозиция на тема Аз и Европа. Тя представя 60 творби на 18 студента от ІІІ курс на специалността Изящни изкуства към Факултета по изобразително изкуство при Великотърновския университет Св. Св. Кирил и Методий. Тя е инициирана от Община Стара Загора, Европейски информационен център Европа директно – Стара Загора  и осъществена с любезната покана и организация  на Градска художествена галерия Стара Загора, съобщиха от Европа директно.

Творците използват в произведенията си разнообразни техники като живопис, графика, скулптура, стенопис, графичен дизайн и визуални комуникации, което прави изложбата уникална по своя характер.
На откриването се очаква да присъстват кмета на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев, Областния управител Йордан Николов, ректора на Тракийски университет проф. дсн Иван Станков, декана на Факултета по изобразително изкуство при Великотърновския университет Св. Св. Кирил и Методий проф. Антоанета Анчева, както и голяма част от авторите на творбите.


 

Още новини