Начало Новини Актуално В Стара Загора се изгражда най-големия фитнес на открито в България

В Стара Загора се изгражда най-големия фитнес на открито в България

Актуално
Живко Тодоров

Най-голямата и най-модерна площадка с уреди за фитнес на открито ще бъде открита в Стара Загора в началото на месец август. Това стана ясно днес по време на първата копка на обекта, който е разположен на върха на парк Митрополит Методий Кусев (Аязмото).

Тя бе направена от кмета Живко Тодоров и изпълнителния директор на Мини Марица изток ЕАД инж. Евгени Стойков. На събитието присъстваха председателят на Общински съвет Стара Загора Емил Христов, Цветан Георгиев от Министерството на физическото възпитание и спорта, Красимира Кръстанова от фирмата изпълнител Спорт парк фитнес – България ООД, общински съветници, граждани и др.

Уредите, които ще бъдат монтирани, са от най-високия клас за фитнес оборудване, каза Живко Тодоров. Площадката, която е с обща площ 681 кв. м, е ценна придобивка за Стара Загора, а нашата голяма цел е развитието на масовия спорт. 

83 000 лв. е сумата, която осигуряват Мини Марица изток ЕАД за изграждане на фитнеса на открито, съобщи инж. Евгени Стойков. Той е част от мероприятията, с които отбелязваме 60-годишнината на дружеството. Много от нашите служители са от Стара Загора и подкрепата ни при изграждането на площадката е част от социалната ни политика.
В проекта са заложени 18 комбинирани фитнес уреда, 1 комбиниран фитнес уред за деца от 6 до 12 г., лостове и успоредки. Те са подходящи за млади и възрастни хора, за рехабилитация и спорт, посочиха от фирмата изпълнител. Сред тях са тренажор за стягане на ханша, велоергометър и степер, тренажори за набирания, за разтягане на бедра, за изтласкване, за развитие на бедрените мускули, за стягане на коремните мускули, тренажор за стречинг и др. Детският уред включва тренажори за ханша и бедрата, велоергометър, степер и двоен крос тренажор.

Достъпът до фитнес площадката ще бъде свободен. За по-висока безопасност уредите ще са монтирани върху ударопоглъщаща каучукова настилка. Предвидени са алеи, ще бъдат оформени зелени площи с храсти, иглолистни и широколистни дървета. Предвижда се поставянето на пейки, кошчета за отпадъци и осветителни тела.

Община Стара Загора продължава дългосрочната си програма за развитието на масовия спорт. Следващата крачка е изграждането на площадка за футбол на малки вратички с трибуни, зад сградата на Български поща. В момента се изготвя проектът, като инвестицията е за около 200 000 лв. Реновирането на цялото пространство ще включва и детска площадка за стрийт фитнес.

Съществуващата в момента ролерна площадка е опасна за ползване и не отговаря на никакви изисквания, категоричен е Живко Тодоров. На нейно място ще бъде построено баскетболно игрище. За скейтърите и любителите на екстремни изживявания също ще бъде помислено през следващите месеци, като целта е те да се радват на атрактивни и безопасни съоръжения.

Първа копка

Още новини