Начало Новини Актуално В Стара Загора ще се реализира Интегриран воден проект за 39 млн. лева

В Стара Загора ще се реализира Интегриран воден проект за 39 млн. лева

Актуално
Воден проект

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров и министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще подпишат договор за изпълнение на Интегриран воден проект за Стара Загора, на стойност 39 млн. лева по Оперативна програма Околна среда. Проектът включва строителство на нова канализационна мрежа в съответствие с капацитета на Пречиствателната станция за отпадъчни води и канализационна мрежа в с. Богомилово.

Срокът за изпълнението му е до края на 2014 г. Подписването ще се състои в 9,45 часа в Калиста Спа Хотел на Старозагорските минерални бани, съобщиха от пресцентъра на Общината.

След подписването на същото място ще се проведе Дванадесетото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма Околна среда 2007 – 2013 г. По време на заседанието ще бъде представен физическият напредък по програмата, както и одобрен Годишния доклад за напредъка за 2011 г.

В програмата са включени още: представяне и одобряване на допълнение към ОПОС: определяне на ПУДООС като конкретен бенефициент по програмата, представяне и одобряване на критерии за оценка във връзка със процедура за предоставяне на БФП на ПУДООС за закриване на депа, представяне на концепция за програмиране на следващия програмен период и представяне на проекти по програмата.

Още новини