Начало Новини Актуално В Стара Загора ще се проведе кампанията Безопасна ваканция

В Стара Загора ще се проведе кампанията Безопасна ваканция

Актуално
Безопасна ваканция

По повод Деня на детето и предстоящата лятна ваканция Младежки общински съвет, Детска полицейска академия, отрядите Млад огнеборец и Български младежки червен кръст организират на 31 май в Стара Загора традиционната кампания Безопасна ваканция, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.

Събитието, което тази година се организира за четвърти път, има за цел да привлече вниманието на децата в предучилищна и начална училищна възраст и на техните родители към характерните за ваканционния период рискове и да им предостави модели за безопасно поведение.

Поканени са децата от всички общински училища, които ще могат се включат в обучения и викторини, организирани от Детска полицейска академия и отрядите Млад огнеборец; в конкурс за рисунка на асфалт Мечтая за свят без насилие и конкурс за най-оригинални позитивни послания върху балон, организирани от Младежки общински съвет. Служители от Областно управление Пожарна безопасност и защита на населението ще припомнят на малчуганите основни правила за действие при земетресение и радиоактивно замърсяване и ще им представят възможностите на аварийно-спасителната техника, а доброволците Младежки червен кръст – Стара Загора ще ги обучат как да оказват помощ при различни наранявания. Участниците ще могат да се запознаят и с дейността полицейските моторизирани и конни патрули и да наблюдават демонстрация на полицейски кучета.

Победителите в конкурсите ще получат грамоти и награди, а за доброто настроение на всички ще допринесат изпълненията на детски самодейни състави. Проявата има за цел и да представи на децата различни форми на доброволчество и възможности за социално-позитивна изява. 

Инициативата ще се проведе на 31 май (вторник) от 11.00 часа в парк Александър Стамболийски (Алана), с подкрепата на Община – Стара Загора, ОДМВР и ОУПБЗН, Младежки дом, МКБППМН и др.

Още новини