Начало Новини Актуално В Стара Загора ще се проведе кампания за определяне на риска от остеопороза

В Стара Загора ще се проведе кампания за определяне на риска от остеопороза

Актуално
Изследвания

На 16 септември 2011 г.(петък) в Стара Загора ще се проведе кампания за определяне на личния риск от остеопороза и измерване на костна плътност, която се организира със съдействието на Регионална здравна инспекция - Стара Загора, съвместно с Асоциация Жени без остеопороза и община Стара Загора.

Кампаниите Познавате ли риска си от остеопороза? се провеждат в сътрудничество с Асоциацията на пациентите с остеопороза и остеоартроза и Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България – НСОПЛБ и се подпомагат от Българския фонд за жените, като се осъществяват с апаратура, закупена за целите на провеждането на скрининг за ранно установяване на риска от остеопороза, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Стара Загора.

Кампанията ще се проведе в Заседателна зала 2 на Общинска администрация – Стара Загора от 9.30 до 17.00 часа. Цената на измерването е 5 лв.

За информация и предварително записване: тел. 0889 53 07 54. Случаите с намалена костна плътност и наличие на рискови фактори за развитие на остеопороза ще бъдат насочвани към центровете и специализираните кабинети по остеопороза в региона.

Още новини