Начало Новини Актуално В Стара Загора ще се проведе инициативата Нощ на музеите и галериите

В Стара Загора ще се проведе инициативата Нощ на музеите и галериите

Актуално

За пета поредна година в Стара Загора се организира Нощ на музеите и галериите – едно от най-атрактивните събития в културния живот на града ни, което се радва всяка година на засилващ се интерес. По традиция и на този 24 септември, от 19.00 до 03.00 часа старозагорските музеи, галерии и различни културни пространства ще посрещат с многобройни прояви и изненади своите посетители, съобщиха от пресцентъра на общината.

Така всички ние – граждани и гости на Стара Загора – ще се докоснем до неповторимата духовна атмосфера на града ни и ще имаме възможността да сме част от този истински празник на изкуствата в топлата есенна нощ.
Община Стара Загора като основен организатор се обърна с покана за участие в Нощ на музеите и галериите, като най-късно до 24 август 2010 г. галерии, музеи, други културни институти, сдружения, клубове и организации могат да заявят своите конкретни предложения и инициативи в отдел Култура и вероизповедания при Община Стара Загора.
Събитието е чудесен повод да съберем приятели и почитатели, наред с непознати посетители и заедно да почувстваме радостта от неформалното общуване. Ако Вашите идеи са нестандартни и провокират въображението и мисълта – това ще бъде гаранция, че ще се радвате на посетителски интерес до късно след полунощ. Очакваме към Нощта на музеите и галериите да се присъединят много културни организации, театри, книжарници, клубове, неформални места и др., съобщиха от общината.

Още новини