Начало Новини Актуално В Стара Загора ще има повече автобуси за кварталите

В Стара Загора ще има повече автобуси за кварталите

Актуално

повече автобуси кварталиОт 21 януари се въвеждат промени в часовете на тръгване и в маршрута на движение на 9 автобусни линии в Стара Загора и до села в общината, в посока Старозагорски минерални бани. Те вече ще преминават през кв. Железник и кв. Железник – изток. Промяната се отнася до автобусни линии с номера 3, 31, 9, 91, 92, 93, 94, 95 и 96.

Също от понеделник започва да се движи и нова автобусна линия 204А – Тракийски университет – кв. Кольо Ганчев, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Община Стара Загора направи промените в съответствие с желанието на гражданите за повече автобуси през кварталите. Заради постъпило искане от студенти и служители в Тракийски университет, общината пуска новата линия № 204А, допълнение към линия № 204, с маршрут на движение през кв. Железник – изток и по ул. Ген. Гурко, като автобусите ще се движат само в сутрешните, обедните и следобедните часове.

Назначена със заповед на кмета Живко Тодоров комисия преразгледа маршрутните разписания на автобусните и тролейбусните линии. Направено е било преброяване на пътниците с цел оптимизиране и подобряване на услугата масов градски транспорт. Въз основа на заключенията на комисията се променя маршрута на движение на автобусни линии № 91, 92, 93, 94, 95, 96. За подобряване на транспортното обслужване на живеещите в кв. Железник - изток автобусите в двете посоки ще преминават през квартала по ул. Генерал Иван Пашинов.

През кв. Железник и кв. Железник - изток ще преминава и автобусна линия № 3. Маршрутът на движение на автобусна линия № 31 кв. Железник – Бойчо бунар ще се изпълнява само до Дома на инвалида.

Общинските съветници одобриха предложението за промяна на маршрута на движение на автобусни линии от общинската транспортна схема на последната си сесия през декември 2012 г.

Подробности за промяната на маршрутите и часовете на тръгване са публикувани на сайта на Община Стара Загора.

Още новини