Начало Новини Актуално В Стара Загора ще бъде връчена наградата Добрият самарянин

В Стара Загора ще бъде връчена наградата Добрият самарянин

Актуално
Награда Добрият самарянин

На 14 декември от 17,30 часа в Регионален исторически музей - Стара Загора ще се състои церемонията по връчването на годишната награда Добрият самарянин, учредена от сдружение Самаряни и от обществения комитет Имам приятел - добър самарянин.

Кампанията за номиниране на доблестни и достойни хора възникна спонтанно и има за цел да популяризира и утвърди историческата, обществено-културната и духовна роля на дружествата, работили на територията на регион Стара Загора - Добрий Самарянинъ (03 март, 1899 г.), червенокръстките организации Самарянка (09 декември, 1910 г.) и Самарянин (15 декември, 1911 г.) сред широката старозагорска общественост, както и да спомогне за повишаване на социалната отговорност в региона, съобщиха организаторите.

На церемонията се очаква да присъстват важни гости от страната и чужбина, представители на всички общини на територията на област Стара Загора, на бизнеса, на неправителствения сектор, културни институции, приятели и партньори, сред които: кметът на Стара Загора Живко Тодоров, представителят на Уницеф за България - Таня Радочай и обичаната от всички българска изпълнителка - Ваня Костова.

Специална покана е отправена към еврокомисар Кристалина Георгиева и Дейна Либи - представител на канадската Армия на спасението.

От обявяването на конкурса до сега бяха номинирани редица личности, направили нещо значимо за друг човек, изпаднал в тежка житейска ситуация или беда. Повече за номинациите и конкурса - на сайта на сдружение Самаряни.

Още новини