Начало Новини Актуално В Стара Загора ще бъде украсена Коледната елха на децата от Европа

В Стара Загора ще бъде украсена Коледната елха на децата от Европа

Актуално
коледна елха деца от Европа

Екипът на Европа Директно - Стара Загора и учениците, които се включиха в кампанията Размяна на коледни играчки, ще украсят Коледната елха на децата от Европа. Събитието е на 14 декември от 16,30 часа в Регионална библиотека Захарий Княжески. Играчките са ръчно изработени от деца между първи и четвърти клас от цяла Европа.

Това ще бъде заключителния етап на инициирания от Europe Direct Llangollen в Уелс ежегоден проект. Стара Загора се включи за втори пореден път. Тази година участниците бяха от четири училища от областта: три от Стара Загора – II ОУ Петко Рачев Славейков, VI ОУ Свети Никола, СОУ Христо Смирненски – и II ОУ Св. Паисий Хилендарски от Раднево.

В Размяна на коледна украса взеха участие повече от 170 училища от 16 различни страни-членки на Европейския съюз. Те бяха разпределени в 7 различни групи. Всички учебни заведения размениха помежду си ръчно изработени играчки и украшения за Коледната елха, както и характерни за съответната държава Коледни обичаи, песни, рецепти, поздравления. Всяко училище предостави кратка и любопитна информация за региона и възпитаниците си, съобщиха от Европа Директно - Стара Загора.

Още новини