Начало Новини Актуално В Стара Загора ще бъде създаден Младежки консултативен съвет

В Стара Загора ще бъде създаден Младежки консултативен съвет

Актуално

създаване младежки консултативен съвет

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров участва в работна среща с представители на Национален младежки форум (НМФ) и различни младежки организации от Стара Загора. Присъстваха членове на Управителния съвет на НМФ начело с председателя Веселин Илиев, Сдружение Свят без граници, Младежки форум 21 век, Различният поглед, Корпус на мира, Младежки център за развитие Взаимопомощ, Youth for Understanding, Прабългарска школа за оцеляване БАГА-ТУР и др.

Основната цел на срещата бе сформирането на Младежки консултативен съвет към Община Стара Загора, който да бъде гласът на младите хора при определянето на дългосрочните приоритети и политики в работата на общината.

Изключително важно е, че всички вие сте обединени и работите целенасочено за интересите на младите хора, за диалог с местните и национални власти, подчерта Живко Тодоров, съобщиха от пресцентъра на Общината. Надявам се в най-скоро да бъде изграден силен Младежки консултативен съвет, да приемем правилник за неговата работа, както и да се предвидят средства в бюджета за следващата година за младежки прояви и инициативи, които да бъдат запомнящи се и с дългосрочна визия. Работим върху различни идеи, една от които е изграждането на Младежки център в бившето кино Жельо Диманов, съобщи кметът. Най-добре би било той да бъде управляван от неправителствени организации и именно там младите хора да развиват идеите си. На същото място е предвидено да заработи и кариерен център, в който работодателите да търсят кадри, а младежите информация за възможностите за трудова реализация.

Стара Загора ще бъде пример за работата на младежките организации с Общината. Именно заради това, НМФ ще включи града като пример за добрата воля на местната власт, по време на участието си на предстоящия младежки форум в Родос.

Още новини