Начало Новини Актуално В Стара Загора ще бъде реализиран Българо-полски проект Безплатен билет

В Стара Загора ще бъде реализиран Българо-полски проект Безплатен билет

Актуално

Стара Загора Българо-полски проект Безплатен билетБезплатен билет е проект, който има за цел да превърне пространството на автогара Стара Загора в средище на съвременното изкуство в периода от 1 до 31 Август 2013 г. Избора на мястото не е случаен. Гостувайки на автогарата - комуникативно пространство с голям поток от пътуващи, проектът ще направи изкуството по-достъпно за хората и ще създаде добра среда за престоя на чакащите.

Целта на проекта е да ангажира вниманието на посетителите и да направи времето на техния престой по-интересно и комфортно. Това ще даде достъп на пътуващите да се докоснат до съвременното изкуство.

Освен това идеята на проекта е да се създаде иновативна обща инсталация в пространството на автогара Стара Загора от произведения на утвърдени и млади автори от България и Полша. Те ще представят работите си, като дигитален печат, инсталации и видео произведения. Крайният резултат от творческата работа в сградата на автогара Стара Загора ще допринесе за популяризиране на мястото като едно алтернативно пространство за културни практики.

Автори на проекта са Искра Иванова, Йоанна Тиеле и Атанас Тотляков.

Изложбата ще бъде открита на 1 август 2013 г. от 18,00 часа, на автогара Стара Загора.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Община Стара Загора и съдействието на ОМ - отворена, положителна медия.

 

Още новини