Начало Новини Актуално В Стара Загора ще бъде почетена паметта на жертвите на комунистическия режим

В Стара Загора ще бъде почетена паметта на жертвите на комунистическия режим

Актуално
В памет на жертвите на комунистическия режим

По инициатива на областния управител на Стара Загора Йордан Николов на 1 февруари от 10,30 часа в катедралния храм Св. Димитър в Стара Загора ще бъде почетена паметта на жертвите на комунистическия режим в България. Ще бъде отслужена Света заупокойна литургия и панихида за жертвите на тоталитаризма в област Стара Загора.

Областният управител ще поднесе цветя пред единствения паметник на репресираните духовници от Старозагорска област, който беше открит преди три години от Негово Високопреосвещенство старозагорския митрополит Галактион, в двора на православния храм Св. Димитър, съобщиха от пресцентъра на областна администрация. Йордан Николов ще посети и социалната кухня, която функционира към храма вече почти година по инициатива на отец Йордан Карагеоргиев.
Панихидата е по повод решението на правителството 1 февруари да бъде обявен за Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим. Решението бе взето по предложение на президентите на България д-р Желю Желев и Петър Стоянов.
Инициативата се осъществява съвместно със Съюза на репресираните от комунистическия терор в България.

Още новини