Начало Новини Актуално В Стара Загора ще бъде отбелязан Европейски ден за пътна безопасност

В Стара Загора ще бъде отбелязан Европейски ден за пътна безопасност

Актуално

Със серия инициативи утре Областна администрация Стара Загора, ОД на МВР сектор Пътна полиция и Регионалният инспекторат по образование ще отбележат Четвъртия европейски ден за пътна безопасност – 25 юли, обявен с решение на Европейската комисия.

Целта, която си поставяме през този ден е да повишим чувствителността и отговорността на младите хора към безопасността на движение. Областна администрация Стара Загора, заедно с ученици от Детска полицейска академия и служители на сектор Пътна полиция, ще разпространяват листовки, които ще информират младите хора и водачите на автомобили за необходимостта да спазват правилата за движение като условие за защита на своя живот и живота на останалите участници в движението, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Акцията ще се осъществи утре от 10,00 до 12,00 часа на две кръстовища в Стара Загора - бул. Цар Симеон Велики и бул. Патриарх Евтимий и бул. Цар Симеон Велики и ул. Цар Иван Шишман. В ОД на МВР Стара Загора пред ученици и млади хора ще бъде представен и тематичен филм Млада Европа по европейски проект ICARUS. Той ще бъде разпространен от Областна администрация и в средни училища на територията на областта в началото на учебната година. Служители на сектор Пътна полиция ще изнесат беседа за безопасността на движение и пред деца от ЦДГ Славейче.

Пътнотранспортните произшествия са една от главните причини за високата смъртност сред младежите от 15 до 24 години. Всеки месец в страните членки на ЕС 500 младежи стават жертви на пътнотранспортни произшествия. Ежегодно на територията на Европейския съюз около 6 000 млади хора губят живота си, а повече от 60 000 получават сериозни наранявания.

Още новини