Начало Новини Актуално В Стара Загора ще бъде изграден храм на небесния поокровител на града Св. Игнатий

В Стара Загора ще бъде изграден храм на небесния поокровител на града Св. Игнатий

Актуално
Галактион полага основите на храм Св. Игнатий

Областният управител на Стара Загора Йордан Николов присъства на церемонията по полагането на осветения крайъгълен камък за изграждането на православен храм в квартал Самара на името на Св. Игнатий Старозагорски, небесния покровител на Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Галактион обяви, че това ще бъде първата православна църква в България, която ще носи името на един от мъчениците, защитили с живота си християнската вяра, роден и израснал в Стара Загора. От името на епархийското ръководство и православното християнство на кв. Самара владиката поднесе молитвена благодарност за предоставения безвъзмездно имот за градеж на храма. Решението е едно от първите на настоящия Общински съвет, от времето, когато негов член беше и областният управител.

Старозагорският владика обяви още, че храмът ще бъде изграден изцяло със средства от дарения, а стойността му е 200 хил.лв. На церемонията присъстваха кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев, председателят на Общинския съвет Тенчо Руканов, общински съветници и много граждани.

Още новини