Начало Новини Актуално В Стара Загора ще бъдат изградени две кръгови движения

В Стара Загора ще бъдат изградени две кръгови движения

Актуално

квартал ремонти улици

До две седмици започва ремонт на три улици в старозагорския кв. К. Ганчев. Ще бъдат изградени и две кръстовища с кръгово движение по централния булевард, който свързва квартала с града. Община Стара Загора има проект за ремонт на улиците Райна Кандева, Мизия и 6-ти септември, които са в особено тежко състояние.

Той ще бъде финансиран със средства от бюджета. Само улица Р. Кандева е с дължина 1 км и широчина 6 м. Изготвената план-сметка е за около 300 000 лева, а до седмица ще започне възлагането на строителните дейности. Ще бъдат изградени и две кръгови движения на бул. Св. П. Евтимий – по пътя за Раднево и на отклонението за бившия Екарисаж. Частични ремонти ще бъдат извършени и на други улици като Ив. Хаджихристов, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Там където тя пресича булеварда, ще бъдат поставени гърбици, заради автобусната спирка и сигурността на хората, които пресичат. Това стана ясно днес по време на проведената среща на кмета Живко Тодоров с жители от квартала. Той обясни, че ще бъде извършена реконструкция на средната ивица по бул. Св. П. Евтимий, която в момента е бетонирана.

Има идея да бъде възстановен зеленият пояс между двете платна, сподели кметът. По думите му, приоритет за общинското ръководство в момента е изграждането на улици и тротоари. Надявам се догодина да осигурим средства и за ремонт на улица Ген. Радко Димитриев, която минава покрай стадиона в К. Ганчев, обеща той.

В срещата участваха още ресорният зам.-кмет по строителството инж. Янчо Калоянов и Милена Димитрова- началник отдел Инвестиции и управление на проекти.

Още новини