Начало Новини Актуално В Стара Загора противодействат на наркотиците с усмивки

В Стара Загора противодействат на наркотиците с усмивки

Актуално
Усмивка

По повод Международния ден за борба с наркотиците – 26 юни - Общински съвет по наркотичните вещества организира обществен дебат на тема: Светът на зависимите и ние на 22 юни от 14.00 часа в зала № 2 на Община Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

В дебата ще участват д-р Златина Нанева – директор на РЗИ-Стара Загора, Отец Иван Генов, Донка Вътева – секретар на Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/, Радост Найденова – психолог на Старозагорския затвор, Яна Христова – психолог, Михаил Михайлов  - републикански шампион Кикбокс и др.

Ще бъде показан филм с разказ на зависим, презентация Работа в мрежа при терапия на болни със зависимост – от д-р Иван Добринов и др.

Във форума ще участват – от страна на Община Ст. Загора – Общински съвет по наркотичните вещества –, Николина Горова,секретар на Община Стара Загора и Радост Овагимян – секретар на Общински съвет по наркотичните вещества, представители на Сдружение Избор, Сдружение Надежда за децата, Сдружение Майки срещу дрогата, Сдружение Свят без граници и др.

На 26 юни от 10,00 часа пред Община Стара Загора ще се проведе Усмивкова терапия - здравословна алтернатива на употребата на психоактивни вещества. Да накараме хората да се усмихнат под мотото: Другата алтернатива на зависимостта, призовават организаторите. Те ще използват различни начини за събуждане на усмивката – ще бъдат изложени табла с карикатури, колажи и други материали, които те карат да се засмееш. Доброволци: ученици, студенти и други, които се усмихват, ще раздават балони с надпис Да!- на усмивката. Не!- на зависимостта, флаери и други материали. Ще има демонстрации на спортисти; танцьори и други. Организатор и на тази интересна проява е Общински съвет по наркотични вещества.

Още новини