Начало Новини Актуално В Стара Загора протестираха срещу забраната на цигарите

В Стара Загора протестираха срещу забраната на цигарите

Актуално

заведения ресторанти забрана цигариС лозунги Не ни взимайте хляба, Не ни изпращайте на борсата, Искаме работа неколкостотин хотелиери, ресторантьори и служители от бранша от цялата Старозагорска област се събраха на 22 ноември вечерта пред сградата на Областната управа.

Протестът им беше организиран от старозагорското Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите и е част от националния протест срещу тоталната забрана на цигарите в заведенията, който се проведе в един и същи ден в 5 града на страната.

Оборотите на заведенията ни са намалели с 60%, откакто тоталната забрана влезе в сила. Много от собствениците на заведения се принудиха да съкратят персонал. Тепърва ще има и още съкращения. После колеги ще се принудят да затворят заведенията си и ще останат на улицата. Ние искаме връщането на стария закон за пушенето на обществени места. Нека заведенията бъдат разделени на две зали и всеки сам да избира къде да седне. Много от колегите инвестираха сериозни средства, за да обособят зали за пушачи и непушачи, а инвестициите им в размер на хиляди левове отидоха напразно. Ние не защитаваме пушачите. Аз самият не съм пушач, много от моите колеги - също. Нашият протест категорично не е политически. Ние искаме просто да спасим бизнеса си, заяви председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора и собственик на два ресторанта Иван Михалев, цитиран от вестник Национална бизнес поща.

Той и колегите му бяха категорични, че няма да се откажат от протестите си, докато тоталната забрана на цигарите не бъде премахната.

Още новини