Начало Новини Актуално В Стара Загора отвори врати най-доброто стрелбище за пневматично оръжие в България

В Стара Загора отвори врати най-доброто стрелбище за пневматично оръжие в България

Актуално
Живко Тодоров

Най-добре оборудваното в България стрелбище за пневматично оръжие беше официално открито днес от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, който преряза лентата на специалната церемония. Залата е предоставена от общината безвъзмездно за срок от 10 години на клуба по спортна стрелба Августа 1992.

След преустройството тя разполага с 495.00 кв. м застроена площ, 25 коридора, оборудване, екипировка и оръжие.От името на община Стара Загора кметът Живко Тодоров благодари на всички, които са допринесли за обновяването на помещението със собствени средства и личен труд, съобщиха от пресцентъра на Общината. Тази зала е добър пример за това как общината и хората могат да си сътрудничат в името на масовия спорт и спортните успехи, които се надявам да донесе, подчерта Тодоров.

Заедно с други представители на стрелковия клуб той бе сред първите, които изпробваха точния си мерник с пневматичен пистолет и пневматична пушка.

За своя сметка клубът извърши необходимите преустройства, за да бъде завършено помещението и в него да могат да се провеждат тренировки и състезания от Републикански и международен мащаб, заяви при откриването днес треньорът Георги Кочаренко. Надявам се най-доброто стрелбище у нас да бъде база за развитие на нови таланти, които да продължат успеха на досегашните ни известни състезатели като Спас Копринков, Иван Иванов, Симеон Симеонов и др., добави той. Клубът по спортна стрелба Августа 1992 е създаден през 1947 г. към бившето ОСО. Новото стрелбище се намира на първия етаж на Спортна зала Стара Загора (ДЗУ).

Георги Кочаренко и Живко Тодоров Кметът на Стара Загора

Още новини