Начало Новини Актуално В Стара Загора отново се провеждат информационни дни по оперативните програми

В Стара Загора отново се провеждат информационни дни по оперативните програми

Актуално
Стара Загора

Заместник областният управител Димитър Драчев откри информационен ден по Оперативна програма Конкурентоспособност в залата на Областна администрация – Стара Загора. Той изказа задоволство от името на областния управител Йордан Николов, че в Стара Загора отново се провеждат информационните дни за разясняване на възможностите за кандидатстване и възникнали въпроси по процедурите на Оперативните програми.

Считам, че с направените от правителството нормативни промени, процедурите по отпускането и усвояването на средствата от европейските фондове са много по-прозрачни и кратки, по-олекотени откъм администриране. Въведените правила са по-достъпни и се надявам да няма спънки и оплаквания от страна на потенциалните бенефициенти, каза заместник областният управител.

Организатори са Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) организира съвместно с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

Информационните дни са част от тридневна кампания, която стартира в Русе на 21 септември и се провежда до 24 септември, паралелно в 10 града на страната.

Още новини