Начало Новини Актуално В Стара Загора намалиха цената на хляба с 20 стотинки

В Стара Загора намалиха цената на хляба с 20 стотинки

Актуално

С 20 стотинки по-евтин се продава хляб тип "Добруджа" на старозагорската фирма "Хлебопроизводство" ЕООД. Така за самун "Стара Загора" от 700 грама вместо 1 лев, плащаме 80 стотинки. С 10 стотинки е понижена и цената на типовия хляб, а половинкилограмовата разфасовка вече струва 70 стотинки. По-ниските цени са валидни от 1 ноември.

"Финансовата криза и предстоящият зимен сезон, в който бюджетът на семействата се увеличава, са причина да намалим цената на произвежданите от нас и най-търсени видове хляб. Засега смятаме да държим тази по-ниска цена, дано не ни стигне газова криза през зимата. Още помним 6 януари тази година, когато трябваше да минаваме на петрол. При нас цялото производство е газифицирано", каза пред вестник Старозагорски новини зам.-управителят на "Хлебопроизводство" - Стара Загора, Теодора Михайлова.
Съвсем по каноните на пазарната икономика, вчера - 3 ноември, още един голям хлебопроизводител в региона - "Яница" - Нова Загора, намали цената на хляб "Добруджа" и "Типов" съответно с 20 и 10 стотинки.
"Когато технологията на производство е идентична, нормално е конкуренти да продават на еднакви цени. Логично клиентът ще купи същата стока, но за по-ниска цена", коментира г-жа Михайлова свалянето на цената на насъщния от друга фирма в бранша.
Досега Стара Загора бе един от градовете с най-скъпия хляб в България, а много често пенсионерските протести атакуваха "Хлебопроизводство" ЕООД и Общината, която е акционер в дружеството.

Още новини