Начало Новини Актуално В Стара Загора маркират всички пешеходни пътеки

В Стара Загора маркират всички пешеходни пътеки

Актуално

Стара ЗагораПодновяваме хоризонталната маркировка в целия град, съобщи зам.-кметът Белчо Белчев. Ще възстановим и повредените и откраднати пътни знаци и табели, допълни той. Специален акцент в работата на строителната компания изпълнител SBS ще са възловите кръстовища, районите около обществените сгради, училищата, детските градини и ясли, там, където човекопотокът е най-голям.

Целта на общинската управа е градът да посрещне първия учебен ден 15 септември с перфектна хоризонтална и вертикална маркировка, пише вестник Национална бизнес поща.
Според графика строителите започват работа в центъра и вървят към периферията на града. Старозагорци вече изпитват неудобството от работата, особено в пиковите часове. Създаваме дискомфорт, призна Белчо Белчев, но и вечер да работим, пак има недоволни. Знам, че по света маркировката се прави, когато трафикът е ненато-варен. Ние работим без прекъсване, защото нямаме време й ресурс. Използваме максимално наличните хора. Строителите от SBS са ангажирани в района на Казанлък, вкл. по прохода Шипка, и заради масовото маркиране са отклонени от там.

Съгласно договор с Община Стара Загора, на компанията-изпълнител се заплаща на свършена работа по справка. Колкото и да струва, в името на безопасността на гражданите ще изпълним маркировката в целия град, уверява зам.-кметът.

След актуализацията на бюджета, в случай, че Общинският съвет одобри новата организация на движение, приета преди два месеца, и отпусне пари, ще се започне нейното изпълнение.

Още новини