Начало Новини Актуално В Стара Загора измерват безплатно кръвната захар

В Стара Загора измерват безплатно кръвната захар

Актуално

Медицинският факултет при Тракийския университет за втора поредна година се включва в кампанията на Международната диабетна федерация под надслов Захарен диабет – обучение и превенция, която се провежда за периода 2009 - 2013 година. Мотото на кампанията тази година е Нека овладеем диабета сега.

Посланията на кампанията са предназначени за решаване на проблемите на специфични целеви групи: хора с диабет, хора, изложени на риск от диабет тип 2, здравните работници, ръководители на обществени организации и родители на деца с диабет.
Медицинският факултет и Университетската болница със съдействието на Ново Нордиск Фарма ЕАД организират определяне на риска за развитие на захарен диабет и безплатно измерване на кръвна захар за гражданите на Стара Загора, също така ще бъдат давани устни здравни консултации. Кампанията ще се проведе пред сградата на Областната администрация на 12 и 13  ноември от 10:00 до 16:00 часа. В нея ще се включат и студентите от Асоциацията на студентите медици в България.

Информация: вестник Новината

Още новини