Начало Новини Актуално В Стара Загора фестивалът НА ЗЕЛЕНО стартира на 15 юни

В Стара Загора фестивалът НА ЗЕЛЕНО стартира на 15 юни

Актуално

Нова интерактивна карта вече показва локациите и маршрутите на Фестивала НА ЗЕЛЕНО (15-18 юни): https://bit.ly/3J8LdiK Събитието включва десетки дейности. Всички работилници, занимания и базари в парк "Бедечка" ще бъдат в покрити с шатри места, а организаторите напомнят, че са взети мерки какво да се прави при сериозен дъжд и по отношение на концертите, прожекциите и всички други събития.

Междувременно, благодарение на визионерската компания SiteGround във феста ще има и турнир по тенис на маса, а самата компания дарява няколко маси за тенис на парка и на града. Турнирът е в неделя, 18 юни, в 11 ч. близо до кръглото езеро в парк "Загорка" - северната част на парк "Бедечка". https://www.facebook.com/events/169876232539716

Едно от най-интересните събития за деца и младежи се очаква да бъде "Бедечко: лов на съкровище с eDynamix". "Ловът на съкровище" ще започне от 10:00 в събота (17 юни), но ще е отворен за всички желаещи до края на фестивала в неделя, а участието е безплатно https://www.facebook.com/events/577417024293552/ Занимателният маршрут за деца в парк "Бедечка" е вдъхновен от история на популярния детски автор Никола Райков, едно от основните лица на каузата "Запазете Бедечка". Каним ви на едно приказно приключение в гората край река Бедечка, пише Райков и повдига завесата: Кои са Бедечковците и каква опасност ги грози? Ще успеете ли да помогнете на малките същества и да разкриете тайните, които пази гората?

Като най-любопитен от мащабните пешеходни маршрути в лесопарковете на Стара Загора пък се очертава туристическо трасе, което ще достигне до обсерватория над парк Аязмото. Тя се отваря за пръв път от години, а в нея е един от дубликатите на един от българските спътници, посветени на 1300-годишния юбилей на страната ни, отбелязан в началото на 80-те. Маршрутът тръгва в 13:00 ч. от Зоопарка в парк "Митрополит Методий Кусев" (Аязмото), а в 14:00 ч. е беседата в обсерваторията на директора Алексей Стоев и Ангел Манев. Онези, които се интересуват, могат да достигнат до обсерваторията в 14 ч. и с кола.

Предвидени са още много маршрути: https://www.facebook.com/events/155674540719975. Един от тях, например, започва в 15 ч. от Зоопарка и около 16 ч. достига до също специално отварящия Музей на бирата.

Цялата програма НА ЗЕЛЕНО между 15 и 18 юни е безплатна - с доброволните усилия на организаторите и подкрепата на Община Стара Загора, партньори и доброволци.

Още новини