Начало Новини Актуално В Стара Загора е създадена Градина на доброволчеството

В Стара Загора е създадена Градина на доброволчеството

Актуално
Засаждане на дърво

По повод 13 години от създаването на старозагорското благотворително дружество Добрий Самарянинъ, днес беше открита Градина на добротворството. Инициативата е на сдружение Самаряни в рамките на кампанията Имам приятел – добър самарянин. Тази година мотото е Доброто не пада по-далеч от дървото!.

 В новооткритата Градина на добротворството бяха засадени четири декоративни дръвчета, всяко от които е посланик на доброто наследство, останало от четирите местни самарянски дружества Добрий Самарянинъ (3 март, 1899 г.), червенокръстките Самарянка (9 декември, 1910 г.) и Самарянин (15 декември, 1911 г.) и сдружение Самаряни, което припознава себе си като естествен продължител на идеята за самарянството в Стара Загора, съообщиха от пресцентъра.

Всички дървета в Градината на добротворството са дарени на сдружение Самаряни в знак на съпричастност към каузата за популяризиране на историческите корени на самарянството, развивано на територията на регион Стара Загора, приемствеността му през годините, богатото културно и духовно наследство, свързано с благотворителността, социалната дейност и високата степен на обществена ангажираност на нашите съграждани от миналото до днес.

На засаждането присъстваха представители на Областния съвет на БЧК, приятели и симпатизанти на Самаряни.

Граждани, които имат интерес да участват в инициативата със свое дръвче, трябва да посетят централния офис на сдружението (ул. Св. Патриарх Евтимий 57).

Още новини