Начало Новини Актуално В Стара Загора беше открит реновираният детски отдел на библиотека Родина

В Стара Загора беше открит реновираният детски отдел на библиотека Родина

Актуално
Живко Тодоров

В навечерието на Празника на Стара Загора - 5 октомври беше официално открит реновираният детски отдел на библиотека Родина. Той се намира на ул. Българско опълчение 69. На церемонията присъстваха градоначалникът проф. Светлин Танчев, служители на общинската администрация, кандидатът за кмет на община Стара Загора, издигнат от ГЕРБ, Живко Тодоров, представители на политически сили и общественици.

Сред гостите беше и арх. Петър Бакарджиев - най-редовният посетител на библиотеката в детските си години.

Извършен е основен ремонт на покрива на сградата, сменена е дограмата и подовото покритие. Направено е саниране на външните стени. Стойността на ремонта е 56 000 лева, които са осигурени от бюджета на общината. В източното крило на първия етаж е обособена зала за занимания с деца, в която ще репетират театралната формация Слънчице, Клубът за литературно творчество и др.

Фондът на детския отдел на библиотеката наброява 42 000 тома, има около 500 редовни малки посетители.

От ръководството на библиотеката обявиха, че за цялостно обзавеждане на нова зала за работа с деца в реновирания Детски отдел на библиотеката са необходими около 10 хиляди лева. В залата ще репетират децата от творческите групи към библиотека Родина, ще провежда заниманията си новият литературно-творчески клуб, ще се използва за провеждане на открити уроци и за други занимания с деца.
Библиотека Родина обяди дарителска кампания за обзавеждане на детския си отдел. Едно от първите дарения (климатик) направи кандидатът за кмет на община Стара Загора, издигнат от ГЕРБ, Живко Тодоров. Дарителската кампания се провежда със съдействието на Обществен дарителски фонд - Стара Загора.

Живко Тодоров библиотека Родина
Арх. Петър Бакърджиев извика спомени от детството и у присъстващите гости на тържеството, сред които беше и кандидатът за кмет на община Стара Загора, издигнат от ГЕРБ, Живко Тодоров

библиотека Родина

Още новини