Начало Новини Актуално В Стара Загора беше отбелязан празникът на МВР

В Стара Загора беше отбелязан празникът на МВР

Актуално

Празник на МВР

Вътрешният министър Цветан Цветанов и главният секретар на МВР Калин Георгиев взеха участие в празника на полицаите, антимафиотите, служителите по пожарна безопасност и служителите в Областна дирекция на МВР - Стара Загора. На тържеството присъстваха областният управител Недялко Недялков, кметовете на общини от региона и граждани.

Старозагорският митрополит Галактион със свещеници от епархията освети представителното знаме на Областната дирекция. Директорът на ОДМВР – Стара Загора комисар Алекси Алексиев припомни датата 5 юли 1879 г., когато с указ №1 княз Александър Батенберг назначава големия политик и държавник Тодор Бурмов за министър на вътрешните работи, с което е сложено началото на министерството. През същата 1879 г. е създадена и Окръжната полицейска инспекция в Стара Загора.

През 30-те години на ХХ век тя става Областна полицейска инспекция, а няколко години по-късно е преименувана в Областно полицейско управление. Непроменени през годините са останали основните ни задачи: да прилагаме закона, да пазим обществения ред, да противодействаме на престъпността. Днес, в мирно време, ние пак воюваме в защита на собствеността и живота на българския гражданин. Убеден съм, че знамето, което днес осветихме, ще ни напомня всеки ден за малките ни победи и за големите очаквания на обществото, заяви комисар Алексиев.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пожела много успехи в професионален и личен план на служителите на ОД на МВР и подчерта, че за последните три години са постигнати изключително високи резултати. Има и какво още да свършим, но аз съм горд, че бяхме признати от евроатлантическите партньори, бяхме признати от голяма част от обществото и смятам че това, което сме постигнали, е благодарение на вашия денонощен труд и лишенията, които търпите ежедневно, служейки на обществото и на Майка България., заяви в словото си министър Цветанов.

На празника бяха наградени над 100 служители на ОД на МВР – Стара Загора за постигнати високи резултати през годината.

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров награди по случай 5 юли, празник на МВР, четирима полицаи, допринесли за спокойствието, реда и сигурността в Стара Загора. Гл. полицай Димитър Иванов, инспектор Живко Михов, старши инспектор Антон Иванов и гл. полицай Иван Ройдев бяха удостоени от градоначалника с грамоти и плакети с изображение на един от символите на града – лъвицата с лъвчето, с благодарност за безспорния им професионализъм и отдаденост към професията.

Гостите на празника на МВР в Стара Загора разгледаха изложбата Областна дирекция на МВР-Стара Загора – в миналото и днес!, подредена във фоайето на администрацията.

Цветанов и Алексиев

Още новини