Начало Новини Актуално В Стара Загора 1312 първокласници тръгват на училище

В Стара Загора 1312 първокласници тръгват на училище

Актуално

училище - Община Стара ЗагораОбщо 1312 първокласници ще прекрачат за пръв път прага на училището в Община Стара Загора през учебната 2020/2021 година. Те ще се обучават в 28 общински училища. Традиционно най-много са новоприетите в Пето основно училище Митьо Станев, Шесто основно училище Свети Никола, Второ основно училище П. Р. Славейков и Основно училище Кирил Христов.

За най-малките ученици ще бъде организирано тържествено посрещане, вече се подготвят класните стаи за първолаците. Приготвени са учебници и тетрадки, работните места са украсени в различни цветове.

И тази година Община Стара Загора ще зарадва с подарък децата. Те ще получат Книга за първолаците на старозагорската поетеса Мария Донева. Във всяка книжка има и послание от Живко Тодоров, кмет на Община Стара Загора.

Мили първокласници! Предстоят ви толкова много приключения, толкова много неща за научаване и за разбиране. С всеки ден светът ще става все по-голям за вас. Ще можете да правите все повече неща сами. Ще трупате нови и нови знания. С помощта на знанията и уменията си вие ще станете още по-добри и умни. Ние много се гордеем с вас и ще направим всичко по силите си, за да ви подкрепяме. Бъдете здрави, смели и любопитни; благородни и добри. На добър час и успех! - пожелава Живко Тодоров.

За пръв път в детските градини пък ще влязат 1056 деца от общината. Те също ще бъдат посрещнати тържествено и ще получат подаръци.

През новата учебна година в старозагорските училища ще се обучават над 16 200 ученици. В обновени сгради ще влязат възпитаниците на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия Лубор Байер и Професионалната гимназия по електротехника и технологии Г. С. Раковски.

Скъпи ученици, нека новата учебна година, макар и в по-различна обстановка, бъде успешна и ползотворна. Да открие пред всички Вас нови възможности за развитие, предизвикателства и интересни идеи, които да осъществите с успех. Помнете, че ако искате да вървите напред, трябва да бъдете трудолюбиви и търпеливи, делови и организирани. Учете, мислете, експериментирайте, вярвайте!, напътства ги в поздравлението си кметът на общината.

Учебната 2020/2021 ще започне присъствено за всички училища, при строго спазването на противоепидемичните мерки и на указанията за работа дадени от Министерството на образованието и науката.

Още новини