Начало Новини Актуално В Специализирания съд насрочиха процеса срещу ръководството на Община Гълъбово

В Специализирания съд насрочиха процеса срещу ръководството на Община Гълъбово

Актуално

Делото срещу ръководството на Община Гълъбово, изпратено в Специализирания съд в началото на годината, е насрочено за 29 май от 10.00 ч, когато ще се проведе предварителното изслушване на страните. Това съобщи Росица Георгиева, говорител на Специализирания съд.

Вестник Старозагорски новини припомня, че сред обвиняемите са кметът на Община Гълъбово Николай Тонев, зам.-кметът Пламен Бараков, секретарят на общината Пенчо Стоянов, председателят на Общинския съвет Янка Петрова, началникът на Благоустройство и чистота в общината Неделчо Манолов, както и цялото му семейство, кметът на село Медникарово Кирил Кабов и др. Общият спектър на обвиненията е за престъпления по служба, множество документни престъпления, свързани с удостоверяване на неверни обстоятелства, съставяне на неистински официални документи, участие в организирана престъпна група и др.
Общо 11-те обвиняеми от Гълъбово са първите клиенти от Старозагорска област в Специализирания съд в София, който ще бори организираната престъпност у нас. От него се очаква делата да не се точат с години, както например това се случва в Стара Загора с дедесаря Вихър Марков и организираната му престъпна група, източила близо 15 млн.лв. ДДС.

Още новини