Начало Новини Актуално В София се открива специализирано изложение за здравословни храни и напитки

В София се открива специализирано изложение за здравословни храни и напитки

Актуално
Стара Загора

Bio & Eco Expo - специализирано изложение за здравословни храни, напитки, продукти и технологии, под патронажа на Министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, ще се проведе от 17 до 20 ноември в НДК, зала 3, ет. 7.

Биопроизводството, основен приоритет в политиката на ЕС, в глобален мащаб е един от най-атрактивните и бързо растящи сегменти. У нас вече той не е екзотика, а реално съществуващ бизнес с потенциал – споделят организаторите от Виа Експо и Българската търговско-промишлена палата, съобщиха от пресцентъра на Палатата. Според тях България има възможност не само да изнася земеделска продукция за чуждите пазари, но и да използва оптимално своите преработвателни мощности за производство.
Интересът към Bio & Eco Expo доказва ролята на събитието като ефективно маркетингово средство за популяризиране на здравословните продукти и осъществяване на директна комуникация между крайни потребители, търговци и производители. Предимствата на био- и натуралните стоки поставят въпроса дали те ще изместят конвенционалните в близкото бъдеще. Те са здравословни, с истински вкус. Тяхното производство е устойчиво и щадящо околната среда. Имат сертификат, отговарящ на изключително високи критерии.

КАКВО ЩЕ ВИДИТЕ НА BIO & ECO EXPO?
Храни, напитки, добавки
Афоризмът на Хипократ „Твоята храна ще бъде твоето лекарство” е доста красноречива дефиниция за връзка между храната и здравето. Био- и екопродуктите имат отличен вкус и високи стойности на хранителните вещества, те са без консерванти и оцветители, консумацията им води до предпазване от редица заболявания. Зърнени храни, шоколад, паста, млечни - сирене, кашкавал, йогурт, месни и рибни деликатеси, кафе, чай, сокове с различни екзотични плодови комбинации, хранителни добавки и естествени витамини са само част от богатото разнообразие от биопродукти, което ще се представи на Bio & Eco Expo. Сред изложбените експонати ще присъстват и традиционните за България диворастящи лечебни растения, орехови ядки и мед.
Търговците на едро и дребно – хипер и супермаркети, магазини, аптеки, дрогерии, хотели, ресторанти и кетъринг фирми ще имат възможността да обогатят своя асортимент и да включат в менюто си биологични продукти.

Козметика
Посетителите на Bio & Eco Expo ще могат да се запознаят отблизо с качествата на натуралната и органична козметика от водещи български производители и вносители: кремове, маски, гримове, парфюми, масажни масла, продукти за тяло, лице и коса. Те се предлагат в аптеките и магазините за козметика, козметичните салони и СПА центровете. Био- и натуралната козметика не предизвиква алергии и съдържа само натурални съставки. Сред участниците в изложбата е и един от най-големите производители и износители на органично розово масло, основна суровина за производството на висококачествени парфюми и лекарства.

Опаковки
Опаковката е важен компонент на продуктите – тя продава стоката, съхранява я, но ако не е биоразградима, остава да „живее” дълго време в природата. Използването на рециклирани и екологични хартии спасяват горите от изсичане, запазват водоизточниците и екоравновесието. Фирми ще представят своите биоопаковки от възобновяеми суровини, както и иновационна технология за производство на материали от биоразградим огнезащитен картон.

Продукти за земеделието, сертифициращи услуги и консултации
Земеделски производители и преработватели ще получат на място компетентни консултации и изчерпателна информация за обучения от сертифициращи компании и организации. Ще бъдат показани продукти за земеделието - биоторове, стимуланти и препарати. Те се отличават с високо качество, не замърсяват почвите и водите, увеличават и добивите.

Почистващи препарати
Посетителите ще видят разнообразие от прахове за пране, омекотители и препарати за почистване. Те са екологична алтернатива на традиционните и намират приложение във всяко домакинство, а също така и в хотели, които използват минимум химикали и ароматизатори при ежедневното почистване на стаите. Те са икономични и ефикасни, без фосфати, безвредни за хората и околната среда.

Продукти за децата, семейството и дома
Комфорт за най-малките и за майките осигуряват дрешки от 100 % органичен памук, слингове, играчки от естествени материали и пелени за многократна употреба, уникални възглавници с пълнеж от просо и спелта.

Технологии
Иновационен продукт за българския пазар e млекоматът. Устройството e предназначено за директна продажба на пълномаслено прясно мляко - от производителя до потребителя. Може да се разположи на различни открити пространства. Машината следи стриктно всички показатели за качеството на продукта и при регистриран проблем сигнализира чрез sms на оператора. Техника за пречистване на водата ще предизвика интереса у производителите на безалкохолни напитки, фармацевтични продукти и др.

Проект за опазване на биоразнообразието
По време на Bio & Eco Expo ще бъде популяризиран проект за опазване на биоразнообразието в пасищата - едни от най-ценните екосистеми. В него се включват информационни кампании за усойчиви практики и участват земеделски производители и фермери от цялата страна.

Екоподаръци
Елегантни бижута от сребро и истински цветя - „късче природа” ще покаже роден производител.

Изложбата е отворена за посещение от крайни потребители и фирми от 10.00 до 19.00 часа.  Пълен списък с участниците в Bio & Eco Expo можете да намерите на сайтовете на организаторите: www.viaexpo.com и www.bcci.bg.

Още новини