Начало Новини Актуално В София ще се проведе Международен семинар за управление на отпадъците

В София ще се проведе Международен семинар за управление на отпадъците

Актуално
Семинар

Международен семинар - проект WASTEKIT с акцент върху общинското управление на отпадъците в София област ще се проведе на 20 и 21 септември в Сити хотел, ул. Стара планина 6 в София. Той е организиран от партньорски консорциум в състав: Българската търговско-промишлена палата, Столична община, БАН, Балкански научно-образователен център по екология и опазване на околната среда и Денкщат България ООД.

Работата на семинара ще премине в три дискусионни панела, свързани с научните, стопански и социални аспекти на управлението на отпадъците.

Семинарът е предназначен за представители на местната и централна власт, научната област и фирми свързани с управлението на отпадъците и е част от дейностите по проект WASTEKIT, изпълняван по  Седма рамкова програма на ЕС от общо тринадесет организации от областите София, Йоркшир, Амстердам и Емиля-Романя.

Проект WASTEKIT цели да подпомогне икономическото развите на участващите региони чрез въвеждането на системи за управление на отпадъците и създаването европейска мрежа на клъстерите  за управление на отпадъците.

Още новини